ce sa alegi, logica companiilor

pe cuvant.

CE SA FACI? CUM SA MAI PROCEDEZI?

Ai o firma… ai doua optiuni. Castigi bani… sau pierzi. In mod normal cel mai bine sa fi in prima parte. Te lupti 3 luni (adica un semstru) ca tampitu sa faci bani si sa iesi pe castig. La finalul celor trei luni… poti chiar sa reusesti. (poate fi si o idee falsa, in sensul ca pur si simplu n-ai cheltuit nimic si ai facut cateva contracte).

In momentul in care esti rupt de cat ai alergat si cum ai procedat, vine statu si zice… 19% TVA , impozit pe salarii, 2.5 % impozitu pe venit(micro) sau 16% pe profit, taxa de mediu si altele. Vin si salariile de sfarsit de luna (care le dai angajatiilor)- pe care deja ai platit niste taxe.

CONCLUZII

01 din 3 in 3 luni vine o gaura – sa nu se astepte nimeni de la mine sa le dau macar o cola in perioada aia.

02 asta este mai mult o observatie. In cadrul firmelor nu exista nici un ajutor, asta se stie. Adica ori esti mic, ori esti mare, nimic la mijloc. Ca sa fi la mijloc trebuie sa sti sa te joci cu cifrele bine.

Cu alte cuvinte … sa zicem… cumulat, la o cifra (ipotetica) de 10 milioane (vechi), cu 2 angajati cu carte de munca (trecuti de facultate) cu tva si impozite, ajungi sa dai statului cam 4-5 milioane (vechi). Pentru ca nu poti sa iei factura pe absolut tot ce faci in viata.

Si pentru asta nu am strazi, si pentru asta se imbogateste Patriciu si-mi creste benzina, si pentru asta mor de cald in ratb si ma amendeaza politistii ca sa-si faca norma?

Vine intrebarea logica, oare n-ar fi mai bine sa iesi pe negativ? Nu e mai bine cand esti angajat si nu ai treaba cu unde iti pui banii?

Care are solutii sa-mi zica, si sa nu-mi zica de firma neplatitoare de tva.

am scris la cald acest post… voi reface totul in 1-2 zile

Reclame

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: