Munceste fiti-ar capu’ …

Ma chinuie, des… sentimentul ca nu am strategie cu oamenii. Ca nu reusesc sa insuflu energia mea tuturor, sau dorinta mea de inovatie si de nou.

Munceste fiti-ar capu‘ …” spunea seful turc al brutariei cu paine turceasca, imediat dupa revolutie cand se vindeau in draci.

Si munceau cat era el acolo dupa care o lasau mai moale. Eu doar ma intreb, poti sa ii ceri unui om… sa traga la fel de tare ca tine. Ai putea?

Doar sa ii insufli din pasiune, poate doar atunci o sa stea pana la 3 noaptea ca tine.

Cum poti sa il motivezi cand la ultimele 2 locuri de munca din online nu si-a primit salariu 4 luni, si oricum i-au dat cu piciorul la prima ocazie.

Ma mai gandesc si revin…

4 răspunsuri to “Munceste fiti-ar capu’ …”

 1. al2lea Says:

  Eu stiu cum trebuie. Dar nu vei reusi sa faci pe nimeni sa stea pana la 3 noaptea ca tine.
  „Ce-i mana pe ei in lupta?”… Daca ar avea acelasi interes ca tine, ar sta.
  Obiectivul trebuie sa fie comun si motivatia puternica.

  Putem dezvolta, daca doresti.

 2. Melk Says:

  Pasiunea nu tine de foame. Daca ii si platesti bine pentu overtime si tot nu apare „pasiunea”, atunci e o problema. Ei nu muncesc pentru ei, muncesc pentru tine, mi se pare normal sa nu le pese la fel de mult.

  „insuflii” are prea multi „i”. 😉

 3. dvictor Says:

  Nu intru adanc in subiect, este post de noapte asta de mai sus, scris la cald. Eu cred ca nu este chiar asa. Intradevar amandoi aveti dreptate cu „muncesc pentru tine” si „acelasi interes” si cam asa sta treaba.

  Doar ca la noi (romanii in general), daca sari cu banul aproape ca nu mai munceste nimeni, iar daca corelezi castigurile firmei cu bonusuri, te trezesti in situatia ca se plafoneaza la un anumit nivel, pe sistemul „de ce as face valuri”.

  Nu ma dau mare expert in resurse umane sau manager de orice fel. Cu maxima simplitate in ton vorbesc doar din ce mi s-a intamplat. Nu am cunscut intreaga forta de munca din Romania asa ca este posibil sa generalizez.

  In ce zic, nu ma refer la multinationale, la manageri de top sau la super specialisti. Sa zicem ca ma refer la entry level.

  La noi (unde lucrez) jumatate dintre oameni au „interes comun”. 😀

 4. dvictor Says:

  ce ma arde pe mine este ca eu rasplatesc un overtime sau un interes spre rezultate… dar astea le prinzi doar daca iei oamenii foarte tineri si astfel nu sunt „murdariti” de alte concepte… mai multinationale asa… sau mai heirupisteavemspagasidamlapsdpentrupalmieri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: